Arrow Blues Box

Het oudste "nation wide" Blues programma van Nederland. Met: Blues, Bluesrock en alles daar tussen in!
Elke woensdagavond van 21.00 tot 22.00 op Arrow Bluesbox Radio.

De Bluesbox,

Begonnen in 1999 als ondersteuning van een actie die we deden op Arrow rondom een verzamel album The Bluesbox geheten. We zijn er eigenlijk nooit mee gestopt. Met behulp van mensen als Eef van Hooven, Andre Dortmond, Harold Lakeman (Doppie) Ton Koekkoek en last but not least en de meest dierbare: Albert Jan de Jager, mijn eigen “Grutte Pier”. In de afgelopen bijna 22 jaar is het programma een instituut geworden. Ik heb een eigen wijze van babbelen en houd niet zo van zware en grote woorden. Ik zal ook nooit een artiest of band afzeiken. Als ik het niet goed genoeg vind dan draai ik het niet. Een aantal prettige wapenfeiten kunnen we wél bijschrijven. Het eerste radio optreden in Nederland van Joe Bonamassa was bij ons in de “Box”. Diverse albums van grote namen in de Blues van nu, zijn bij ons in première gegaan. We hebben en daar ben ik erg trots op, in de loop der jaren een grote schare trouwe fans opgebouwd en daar zijn we zuinig op.

Gerry Jungen


Playlist Arrow Bluesbox 20 Januari

 1. 1 Kenny Wayne Shepherd band - Slow Ride Revolution
 2. 2 Joanna Connor - I feel so good KTBA
 3. 3 Johnny Mastro & Mama's boys - Can't kick the habit Nugene
 4. 4 The Damned & Dirty - Lockdown Blues EB
 5. 5 Eric Steckel - Good day, bad days ES
 6. 6 Barrelhouse - It serves me right to suffer Munich
 7. 7 Michael Katon - Walkin Blues Provogue
  1. 8 Joanna Conner - Heart of the Blues Blind Pig
   9 Eric Clapton - Drifting Blues/ Ramblin on my mind Reprise  2. © arrow Bluesbox radio 2021

Ach en wee

Blijft toch lastig dat managen van demonstraties. Een Black lives matters superspreader kon vorig jaar vanwege welgevalligheid van het doel bij Mevr. Halsema gewoon doorgaan en afgelopen weekend werden Corona onzekeren van het museumplein in Amsterdam af geslagen! Ach "Alle dieren zijn gelijk, maar sommige zijn méér gelijk dan anderen" Schreef George Orwell al in zijn boek; Animal Farm dat in 1945 uit kwam. En de man was een zienert! En zitten die Corona onzekeren er erg ver naast? even rekenen met mij. Wij hebben in Nederland ruim 120 ziekenhuizen als we bijvoorbeeld de zondagse cijfers nemen dan komen we aan 2379 mensen in de ziekenhuizen en dat is inclusief IC omgerekend zijn dat nog geen 20 patienten extra per ziekenhuis We hebben ongeveer (op papier) 40.000 ziekenhuis bedden in Nederland waarom dan al die blinde paniek met die kleine percentages???? Het antwoord.....? simpel, stiekempjes heeft Den Haag de capaciteit in de afgelopen 10 jaar teruggebracht van 40.000 naar nog geen 12.000 met de daarbij behorende inkrimpingen in het personeels bestand. Daarom Sperzeit!!! und verboten um te leven!!!! ( en nee, ik ben geen Aluhoedje dan wel wappie.. Corona is eng en gevaarlijk maar ik wil niet besodemietert worden!!!)

vanavond in de box Een dame die in de video eruit ziet alsof ze zo uit een Trailerpark komt. En toch een heel verdienstelijke blues muzikante! De heren van The Damned & Dirty hebben problemen met de Lockdown en gaan daar intelligent mee om (woordspeling.. The Akwasiway!). En ik leg uit waarom je al die ouwe opgepoetste meuk van Eric Clapton of John Mayall helemaal niet wil hebben!!! Niet eerder uitgebrachte opnames staat erbij en vrienden en dinnen: DAT IS MET EEN REDEN!!!!!!!

So sit back & Enjoy the ride!

Gerry & Albert Jan

© Die Jongen van Jungen RTV producties 2021