Een tussenstand en de dingen die voorbijgaan

`Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest`, een spreekwoord waar Nicolaas Beets het volgende aan toevoegde: ‘doch dat nooit op zal dagen. Zo heeft men meer te dragen, dan God te dragen geeft’. Beets kennen wij als Hildebrand die de Camera Obscura schreef. Dit gezegde lijkt de reisgids van onze leiders in Den Haag te zijn. Koud hebben wij een variant van Covid onder de knie en dan komen de boekenwurmen van het RIVM weer met nieuwe, meer angstaanjagende varianten op de proppen die “mogelijk” onze kant op komen. Ik wil hier niet twijfelen aan de kennis en kunde van de ‘experts’ en ik wil zeker niet het Covid drama bagatelliseren, maar dit begint toch op te vallen. Wat ook opvalt is dat al die verschrikkelijke varianten achteraf bezien reuze lijken mee te vallen?


Het RIVM en de hele karavaan van medebeslissers zoals OMT, Kuypers en Gommers bestaat uit hooggeleerde heren/ dames die in theorie zéér bekwaam zijn maar die nu al bijna anderhalf jaar aan het ontdekken zijn, dat de praktijk een héél ander verhaal is. Op het moment dat de Praktijk botst met de theorie wordt het tijd voor de psychologie. Immers: Als de Zuid Oegandese variant, die behalve dat hij een R getal van 3 miljoen heeft óók nog eens impotentie en haar uitval veroorzaakt, hier naar toe komt zijn we gedoemd! Of hij komt is niet helemaal zeker of eigenlijk is het helemaal niet zeker… Om mijn punt te verduidelijken enige echte praktijk voorbeelden. Toen de UK variant in opmars kwam werd ons verteld dat in het VK de zorg op ontploffen stond, De Braziliaanse variant deed/doet hetzelfde in Brazilië. We moesten er rekening mee houden dat die naar Nederland onderweg waren….. Op dit moment lijkt half India om te rollen vanwege de lokale variant van Covid en jawel; we moeten rekening houden met een vierde golf…. Allemaal zaken die niet gebeurd zijn of zaken die zeer waarschijnlijk ook niet gaan gebeuren.


De psychologie erachter is de psychologie van de angst. Schilder de vijand af als bruut en meedogenloos en er is angst. Een angstig dier bijt of van zich af, of geeft zich over en rolt zoals wij dat doen, op de rug. Met andere woorden: door een steeds groter en afschrikwekkend vijandbeeld te creëren blijft de bevolking in redelijke meerderheid angstig want wij rollen op de rug! Op die manier kun je dus de meest idiote dingen gedaan krijgen, dingen die je in een normaal tijdsgewricht waarschijnlijk het dolhuis zouden opleveren. Soms, heel soms heb ik het idee dat er bepaalde targets gehaald moeten worden want steeds worden er nieuwe varianten bijgesleept al deze narigheid wordt mede mogelijk gemaakt door de Media….

Waar zijn de kritische vragen gebleven? De scholen kunnen open mits de leerlingen zélf tweemaal per week een zelftest doen! In welk universum gaan middelbare school leerlingen dat allemaal braaf doen? Het OMT leeft in een fantasiewereld, de Efteling zeg maar. Maar waar is de journalist die dit ter sprake brengt? Volgens de heer van Dissel (RIVM) zijn we voorlopig niet van de mond/neus maskers af. Die zelfde van Dissel heeft een jaar geleden aan alle kanten volgehouden dat die dingen niets doen (behalve Sywert van Lienden erg rijk maken). Maar waar is de journalist die dit ter sprake brengt? Een paar jaar geleden is de zorg in Nederland afgebroken… in de eerste plaats om de verzekeraars tevreden te stellen en in de tweede plaats werd het te duur. Waar waren Kuypers en Gommers toen dit allemaal gebeurde? Maar waar is de journalist die dit ter sprake brengt? Ab Osterhaus de viruslieveling van elke TV talkshow, is met de Mexicaanse griep hoax miljoenen rijker geworden door de verkoop van vaccins die niet nodig bleken te zijn…. Maar waar is de journalist die dit ter sprake brengt?

En nee, er is geen complot, en nee, we worden niet klaargestoomd voor The great reset, en nee, in Den Haag zijn niet de touwtjes in handen van kannibalistische Pedofiele kinder moordenaars die nauwe banden hebben met de Bilderberg groep.

De hele Covid ellende heeft weer opnieuw aangetoond hoe hopeloos inefficiënt De Europese Unie is een verzameling dictatoriale despoten die zonder enig aantoonbaar mandaat miljarden aan belastinggeld verpissen aan miskleunen en regelzucht. Maar waar is de journalist die dit ter sprake brengt?


`Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest` Dat zou de titel kunnen zijn van het nieuwe regeer akkoord

Gerry JUngen